antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στη Δικαιοσύνη κατά Alter ο Γ. Αλαφούζος

Στις δικαστικές αίθουσες θα μεταφερθεί η αντιπαράθεση των τηλεοπτικών σταθμών Σκάι και Alter, η οποία έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά προσωπικής κόντρας των μεγαλομετόχων τους, Γ. Αλαφούζο και Γ. Κουρή. Ο πρόεδρος του Σκάι έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, «για την προστασία της προσωπικότητας και των εννόμων συμφερόντων» του.




Ο τελευταίος γύρος "εχθροπραξιών" ξεκίνησε με άρθρο του δημοσιογράφου του Σκάι και της "Καθημερινής", Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι ΜΜΕ συμφερόντων Κουρή προπαγανδίζουν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή αποσκοπώντας στη διαγραφή χρεών του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alter, Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος κατονομαζόταν στο άρθρο δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή.

Ακολούθησαν ρεπορτάζ του Σκάι για τον Alter, στα οποία γινόταν λόγος για οικονομικό και τραπεζικό σκάνδαλο. Ως απάντηση από τη συχνότητα του Alter περνούσε "κρόουλ" το οποίο καλούσε τα μέλη του πληρώματος του πλοίου "Ασπρονήσι" να επικοινωνήσουν με το σταθμό, προκειμένου να δώσουν στοιχεία σχετικά με υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Στη σημερινή ανακοίνωσή του, ο Γ. Αλαφούζος υποστηρίζει ότι δέχεται "μπαράζ πρωτοφανών προσωπικών επιθέσεων [...] με αήθεις και συκοφαντικές αναφορές εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, που στόχο έχουν την προσβολή της προσωπικότητας μου και τη δημιουργία εντυπώσεων".

Ο πρόεδρος του Σκάι προσθέτει ότι "κατασκευάζονται υποθέσεις ή ανασύρονται άλλες, οι οποίες έχουν κριθεί οριστικά και αμετάκλητα από ελληνικά και διεθνή δικαστήρια πλέον της δεκαετίας". Παράλληλα, αναφέρει ότι έχουν ήδη εκδοθεί σχετικές καταδικαστικές αποφάσεις περί συκοφαντικής δυσφήμισής του, κατά της εφημερίδας "Αυριανή" του Γ. Κουρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες