antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΝΔ: «Θα δούμε» για εκλογές

Ανοιχτό αφήνει η Νέα Δημοκρατία το ενδεχόμενο να ζητήσει εκλογές, μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος από την παρούσα κυβέρνηση. «Όταν έρθει η ώρα θα το δούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.



"Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση", σημείωσε ο Γ. Μιχελάκης. Δεν απέκλεισε και το σενάριο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως "είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της Ν.Δ. και θα χρησιμοποιηθεί όποτε το κρίνουμε απαραίτητο".

Επανέλαβε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας κατά της συναίνεσης στην πολιτική που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, επικαλούμενος μεταξύ άλλων άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στο οποίο το Μνημόνιο χαρακτηρίζεται "ακραίος δημοσιονομικός μαζοχισμός που δεν πρόκειται να πετύχει".

Ερωτηθείς για τις πιέσεις που ασκούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως "αυτό το οποίο ζητάμε μέσα από το 'Ζάππειο 2', είναι αυτά που έχουν γίνει δεκτά στα Μνημόνια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδιας [...] αυτά που έχουν καταφέρει να πάρουν οι δύο αυτές χώρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες