antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων το Μεσοπρόθεσμο

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, σειρά παίρνει η διαβούλευση στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, με την απουσία των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.





Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, παραδέχθηκε πως η Ελλάδα πληρώνει αδυναμίες δεκαετιών ενώ τόνισε -στο κλίμα συναίνεσης- πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης της ΝΔ προσπάθησε όντως να λάβει μέτρα ενάντια στην κρίση το 2008. Χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο «εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας», το οποίο θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να γίνουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα.

Από τη μεριά της Ν.Δ., ο Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο την πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος του για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Παύλος Μαρκάκης του ΛΑΟΣ υπογράμμισε πως ουδέποτε το κόμμα του είχε δηλώσει πως θα υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έκανε λόγο για «αποτυχία της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της δώσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες