antenna975 FM ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ «Πρωινή ζώνη»

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Παραιτήθηκε πρώην υπουργός από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός Αιγαίου και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον Γ. Παπανδρέου και το γραμματέα του κόμματος, Μιχ. Καρχιμάκη, αναφέρει πως παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».




Αναφέρει ότι υποστηρίζει τις μεγάλες αλλαγές, "όμως ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο".

Κάνει λόγο για "συντηρητική μετατόπιση του τέως σοσιαλιστικού κινήματος" και σημειώνει ότι θέλει να παραμείνει "συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή".

Τονίζει ότι έχει επίγνωση των προσωπικών του ευθυνών τουλάχιστον μέχρι το 1996. "Από τότε βρίσκομαι σε διαρκή διαφωνία και αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα με την ηγετική ομάδα του κόμματος, τόσο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη όσο και επί ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου", διευκρινίζει.

Όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης, σημειώνει: "Η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού".

Όπως τονίζει, ως έλληνας πολίτης αδυνατεί να υποστηρίξει μια τέτοια πολιτική.

Ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει ανένταχτος στον ιδεολογικό του χώρο, αγωνιζόμενος για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε από το 1974.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Συνεργάτες